MAMMAGUIDEN

När kan jag börja springa
Hur ska jag börja?
Hur tränar jag bäckenbotten
Kan jag träna mage
Har jag en diastas
Vad kan jag göra åt min bäckensmärta
Hur ofta ska jag knipa
Vad får jag göra?
Vad bör jag undvika?
Hur tungt kan jag lyfta

Frågorna är ofta många

Frågorna kring träning är ofta många under/efter en graviditet. Generella frågor och svar räcker sällan för att känna sig helt trygg i valet av träningsform och övningar. Mammaguiden är en tjänst för dig som varit gravid eller fött barn. Mammaguiden är framtagen för att skapa trygghet och ge dig inspiration och en strategi för att komma igång med rörelse och träning under/efter graviditet. Vi ger dig vägledning och guidar i frågor som, -När kan jag börja springa?, vad bör jag undvika?, hur tränar jag bäckenbotten?, när kan jag börja styrketräna?, har mina magmuskler återhämtat sig?, hur ska jag göra efter ett kejsarsnitt?, vad ska jag börja med? I mammaguiden utgår vi från dina förutsättningar, erfarenheter, styrkor och svagheter, och skapar därefter en stabil grund att starta ifrån.

Mammaguiden är för dig som är gravid eller nyligen fött barn och som genom rörelse och fysisk aktivitet vill jobba för en starkare och mer hållbar mammakropp

Rehab, prehab och träning

Mammaguiden är en tjänst som utvecklats under flera år. Genom mammaguiden vill vi ge dig möjlighet till rörelse som du kan känna dig trygg i. Mammaguiden ger dig möjlighet att att träna genom graviditeten och komma igång snabbt efter om du vill det. Genom anpassade rörelser ger vi dig ett hemmaprogram med fokus på helheten. Rehab/Prehab och träning. Alla tre delar är viktiga och kommer att hjälpa dig att ta hand om din kropp under dom stora påfrestningar som både en graviditet och bebistiden innebär. 

Du behöver inte vara träningsvan

Mammaguiden är den perfekta tjänsten både för dig som är ny inom träning och för dig som är träningsvan. Vi jobbar fram individuella strategier för just dig. Våra kunder som köper mammaguiden kan tex vara en kvinna som vill få ett hemmaprogram att jobba med under graviditeten och första tiden efter. Det kan vara en kvinna som nyss fött barn och vill få en rehab och träningsplan för att komma tillbaka till en specifik idrott. En vanlig kund är en kvinna som "vill komma igång" och lära känna  sin nya kropp efter en förlossning. Hon vill jobba upp en trygghet i sin nya kropp, känna trygghet i magmusklernas återhämtning och få övningar som inte skadar henne.

FYSISK AKTIVITET PÅ RECEPT

Så här går det till

För att vi ska få ut så mycket som möjligt av vårt möte så kommer du att få börja med att fylla i Mammaguidens Frågeformulär. Frågeformuläret hjälper oss att förbereda det bästa mötet för dig, där du får ut så mycket som möjlig. När vi sen ses så är det helt individuellt hur just din mammaguide kommer att gå till. Vissa gånger blir det mer fokus på rörelse och övningar och andra gånger mer rörelse och kunskap för att skapa trygghet. En del kommer till oss för att genom rörelse hjälpa sig själva med smärtproblematik. Andra vill ha en smart plan för att komma tillbaka till en specifik aktivitet som tex fotboll. Efter genomförd mammaguide så kommer du att ha övningar anpassade för dig och en guide som ger dig tips och skapar trygghet. 

När kan jag boka in min mammaguide?

Mammaguiden kan du boka när som helst under din graviditet och så snart efter förlossningen du vill. Efter ditt återbesök hos barnmorskan så har vi mer information att gå på när vi bygger din strateg postpartum så vissa väljer att vänta tills efterkontrollen. men det är inte ett måste. Vi utgår från hur du mår och känner dig i kroppen och jobbar med de styrkor och svagheter som du upplever. Om du är osäker på vad som är rätt/fel för dig och p.g.a detta begränsar dig i vardagen och aktiviteter som du vill kunna göra. Då är mammaguiden rätt väg för dig att starta på. På vissa platser i Stockholm har vi även möjlighet att göra hembesök med mammaguiden. 

- Nulägesanalys
- 1 h personligt möte med rörelse och samtal

- Snygg pdf med din personliga mammaguide
- Filmade övningar

1450 kr

Mammaguiden skapar trygghet och bygger strategier utformade efter dina behov och personliga mål. Målet för oss är en mer hållbar och stark mammakropp som hjälper dig att uppleva vardagen på det sätt som du vill